Vem är Trollmor?

Verksamheten drivs av mig, Åse Alexanderson, och jag är sagoberättare, skådespelare, musikant och författare. Jag turnerar land och rike runt med mina sagoföreställningar. Mina sagor blir även till böcker och Cd.

Trollmors Sagor har funnits sedan 1999.

Så föddes Trollmor

Idén till Trollmors Sagor uppstod när ett bibliotek skulle anordna en sagans dag. Biblioteket låg i ett invandrartätt område och det roliga var att det skulle berättas sagor från hela världen! Det fanns ju en mängd länder representerade här som hade en rik och levande berättarkultur.

Däremot fanns det inte någon som kunde berätta en svensk saga utantill. I varje fall inte utan att lägga en massa tid som ju inte fanns. Jag blev tillfrågad via min teatergrupp och antog utmaningen! Eftersom jag kom från teaterhållet var det naturligt för mig att tillverka små teaterscener i berättandet. Det kändes även självklart för mig att anta en roll, en berättarfigur: Trollmor!

Kombinationen teater och berättande

Jag fann snabbt att just kombinationen teater och berättande var oslagbar! Publiken blir väldigt medskapande samtidigt som de får en hel del inspiration och hjälp att se sagans utveckling. Perfekt för barn tänkte jag! Det har visat sig att även vuxna älskar
Trollmors Sagor